onsdag 8 maj 2013

Underbara helveteFörfattare: Jamie McGuire
Titel: Underbara Helvete
Originaltitel: Beautiful Disaster (2011)
Sidor: 358
Utgivningsår: 2013

Tillsammans är de en katastrof.
Ett underbart helvete.

Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har jon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte håla sig borta från honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förslutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.

~*~

Boken var ingen typisk för mig, men av någon anledning kunde jag inte sluta läsa. Den blev aldrig långtråkig; det hände grejer hela tiden, men det gick ändå inte för snabbt. Jag skulle säga att hastigheten var (som den svensk jag är) lagom.

Karaktärerna kändes riktiga; de hade humor, de visade känslor. Jag kan dock säga att vid flera tillfällen tog huvudkaraktären Abby beslut som kändes lite off, jag hade till exempel aldrig godkänt att min pojkvän slog ner någon i matsalen för att hen hade skämtat om mig, än mindre hade jag uppmuntrat honom.

Jag är fullt medveten att det är Abby vi följer i den här boken, men jag saknar att det aldrig nämns något om hur Travis uppförande bemöts av skolan. Mattanterna om några borde väl ha rapporterat händelsen som de bevittnade i matsalen...

Sammanfattningsvis vill jag säga att det är en bra bok, den har sina roliga inslag. Dock gillade jag inte slutet särskilt mycket, men det var nog mest för att jag inte riktigt kan relatera till det liv Abby lever.

Precis som Travis var för Abby - hon ville egentligen inte men kunde inte motstå - kunde jag inte få nog av den här boken.

BOKEN ÄR UTE 8 MAJ!

1 kommentar:

  1. Jag ligger lite efter i läsplaneringen så har precis börjat på den, men jag hoppas att jag också kommer att tycka att den är bra. Såklart ;D

    SvaraRadera