torsdag 7 november 2013

Book Shuffle Tag

Som min come back efter mer än en månad utan något bloggande ger jag er nu en tag som verkar väldigt svår men rolig! Det var Anna som taggade mig, så... TACK!

Jag har lite MYCKET problem med att infoga videos och bilder så vill ni lyssna på låtarna får ni leta upp dem själva. Jag ber om ursäkt för detta.

Regler:
Ta en lista på Spotify (eller något ställe där du har en spellista som man kan sätta på Shuffle), sedan ska man sätta på shuffle och ta de fem låtar man får och para ihop dem med en bok.

Är lite orolig för hur detta ska gå, men nu kör vi! :)
Låtlista: buuu

1.
LÅT: Future - Paramore
BOK: Between Shades of Grey - Ruta Sepetys

"Just think of the future,
And think of your dreams.
You'll get away from here,
You'll get away eventually."

Texten känns hoppfull och musiken är väldigt taggande. Jag kopplar det då till huvudpersonen Lina och hennes familj som måste kämpa för att hålla hoppet uppe och tron att de en dag kommer tillbaka till sitt hem.
2.
LÅT: Hand Grenade - The Almost
BOK: Himlen börjar här - Jandy Nelson

"Oh, if you could see in me,
You might be kinda scared.
Oh, if I could just believe,
you'll take me anywhere" 


En stående favorit, men svår att koppla till en bok. Jag anser att det är en kärlekslåt (typ den engelska motsvarigheten till Daniel Adams Rays Gubben i lådan som för övrigt också är väldigt bra) så därför tänker jag att jag borde välja en kärleksbok. Men där kommer problemet...

Den enda jag kommer på är Himlen börjar här.
 
3.
LÅT: Brighter - Paramore
BOK: The Fault In Our Stars - John Green

"I'll still say that you shine brighter than anyone"

Tänkte direkt på TFIOS pga citatet ovan, dock insåg jag snabbt att resten av låten inte direkt passade till boken, men då jag inte kommer fram till någon bättre får det bli den^^
Det jag menar är då att Hazel Grace är en typisk person som strålar! Glädje, hopp, skönhet!

4.
LÅT: All the Small Things - Blink-182
BOK: Audrey - Robin Benway

"Say it ain't so, I will not go
Turn the lights off, carry me home
Na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na"


Once again var det emptyness, men kom jag på den här, en oväntad favorit! Huvudpersonen, Audrey, blir känd då hennes ex skrivit en låt om henne. Det enda hon vill är att få vara i fred. Bort från alla kameror och spotlights.5.
LÅT: Run - Snow Patrol
BOK: Hungerspelen - Suzanne Collins

"Light up, light up
As if you have a choice"

"I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say"

"We don't have time for that
All I want's to find an easy way
To get out of our little heads"

"We're bound to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess"

Först tänkte jag: ------- (alltså inget). Men sen slog det mig att jag kunde koppla i princip hela texten till Hungerspelen! Katniss har inget val. Det råder ingen yttrandfrihet what so ever. Hon vill hitta en lösning så de slipper undan hemska dagar i arenan.


Oj vad svårt det här var! Det trodde jag aldrig xD Tänkte även passa på att berätta om en annan låt som jag faktiskt förknippar väldigt mycket till en bokserie och det är If We're All Alone, Aren't We In This Together av October Fall som jag tycker påminner väldigt mycket om Imorgon när kriget kom!

Kan ni komma på några ändra (bättre) kopplingar till böcker ni läst? :)

4 kommentarer:

 1. SIKKEN BRA MUSIKSMAK HON HAR!!!!!!! :D

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Eftersom det är Alla hjärtans dag idag så tänkte jag sprida lite kärlek (det är ju så dumt egentligen att jag bara gör det på just den här dagen, jag tänker ju ofta på hur mycket jag gillar er, men jag tänkte att jag kanske äntligen skulle göra slag i saken)

  Som du redan vet tycker jag SJUUKT mycket om dig och du är så himla rolig och du har lärt mig så himla mycket skånska ord. Utan dig hade jag fortfarande levt i mörkret och inte vetat något om skånska xD Det var superkul att träffa dig i somras och det enda jag kunde önska är att du bloggar lite oftare eftersom du vet att jag verkligen gillar din blogg! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du söta Anna! Jag tycker ju så mycket om dig med! Du är så härlig att umgås med och jag är så glad att jag har dig som min vän! Vi måste ses snart igen, jag kan inte vänta att visa dig Skåne! :D

   Tyvärr har jag ingen som helst lust att blogga längre... :( men vem vet, det har ju hänt förut och jag har alltid kommit tillbaka ;D

   GLAD ALLA HJÄRTANS DAG TILL DIG OCH HELA FAMILJEN!!

   Radera