fredag 17 augusti 2012

Baka baka plommonkaka

I förrgår var jag och mina föräldrar hos en kompisfamilj och plockade plommon i stora mängder! Sen fick jag i uppdrag att hitta ett bra recept och baka en plommonkaka. Jag satte mig framför datorn och googlade och hittade ett bra recept på bloggen Hembakat för alla. Igår började jag vispa ägg och socker och skala plommon och till slut så hade jag en så god kaka att jag dog lite när jag smakade på den...

Ingredienser:

- 75 g smält smör/margarin
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- ca 12 plommon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5. Blanda i smöret.
6. Häll smeten i en smörad form och lägg på de skalade plommonhalvorna.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
  






1 kommentar:

  1. Svar: Vad roligt att du också ska på bokmässan!:D Vet du en annan bra sak? Jag ska dit med Ida:D Så även om jag inte vet hur du ser ut riktigt så vet ju hon det i alla fall:)

    SvaraRadera