tisdag 27 juli 2010

Bortom världen utanför

Författare: Hedvig Andersson

Titel: Bortom världen utanför
Sidor: 208, små sidor, stor text

Sara är uppväxt i en annorlunda värld. Hon bor i en liten by, isolerad från omgivningen. Saras mamma Karin och storebror Gabriel kommer från välden utanför (vår "värld"). Där blev de slagna och misshandlade av Karins man. De flydde och började sitt nya liv i Byn.

Boken börjar med att Sara sitter instängd i en källare. Där i har hon levt i hela sitt liv, ca åtta år(?). Hon föddes som ett hopp att hon skulle vara speciell, att hon skulle kunna prata med Frälsaren. Därför har hon inte blivit lärd konsten att tala. Men det blev inte så. Hon fick aldrig kontakt med Frälsaren. Hon började leva som de andra barnen i Byn men hon var inte som de andra. Hon undrade hur världen utanför var. Hon ville dit!

Boken var något rörig. Man fick höra berättelsen från tre håll, Saras, Karins och Gabriels. Man hoppade även fram och tillbaka i tiden. Det var det mest störiga med boken enligt mig. Jag brukar inte ha problem med sådant men just denna bok var det något som inte passade mig men jag kan inte sätta fingret på vad det är...

3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar