tisdag 18 juni 2013

[TAG] Sommarläsning

Andra ring är nu över och sommaren har välkomnat oss med öppen famn. Nu har jag tid och ork att lägga lite fokus på min annars bortglömda blogg. Först ut välkomnar jag sommaren med Sommarläsningstagen på uppdrag av Anna. Då kör vi!

1. Vilka fem böcker MÅSTE hinna läsas i sommar?
Jobbig fråga. Måsten är inget för mig. När jag läst klart en bok vet jag aldrig vilken bok jag kommer läsa härnäst då jag greppar tag i vad jag tillfälligt är sugen på. Men några skönheter jag nog kommer sitta med näsan i är:
- Profetens tid som är tredje boken i serien Blodsarvet. Håller på med denna just nu och den är AWESOME!
- Divergent som jag antagligen är sist ut i bokbloggsvärlden att läsa. Har därför stora förhoppningar på den!
- Out of the Easy vilket är Ruta Sepetys nya bok. Verkligen älskade hennes skrivande i Between Shades of Gray!
- Will Grayson, Will Grayson, en John Green-bok jag väntat alldeles för länge med att läsa.
- Himlen börjar här som sägs vara en riktigt härlig sommarbok! Spännande att se om den kan mäta sig med alla goda recensioner.2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Eld. WHAT?! Jo, du hörde (läste?) rätt. Eld står och väntar i bokhyllan då mamma som verkligen gillar serien kände sig tvingad till att beställa den så fort den kom ut. Men jag har alltså inte läst den. Jag läste Cirkeln sommaren 2010 och visst, den var väl bra, men inget som gjorde mig särskilt intresserad... Men på grund av all hype runt omkring serie känner jag att den nog borde läsas. Nu när jag tänker på det borde jag även ta tag i Harry Potter-böckerna, men det får nog bli en annan sommar!

3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
I solstolen på uteplatsen och samtidigt njuta i solen. Eller på solsängen halvt i skuggan. Eller på en filt i det höga gräset fram emot kvällen. Eller i sängen!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Förhoppnings alla ovan ^^

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag hoppas verkligen jag kommer tycka Divergent är så bra som alla säger, men frågan är om den kan slå Profetens tid...

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Jag drar till med en gammal favoritserie som är väldigt somrig, nämligen Tillsammans-serien av Denise Rudberg. Tre väldigt bra, lättlästa böcker. Jag tror de flesta har hört talas om serien och många har nog redan läst den, men läst om den för den är ju faktiskt väldigt bra! Tror faktiskt jag ska ta mitt eget råd här....7. Strand eller hängmatta?
Strand? NEJ, då får man ju bara en massa sand överallt! Hängmatta äger vi  ingen än, men när vi väl har införskaffat den, då jävlar! :)

8. Deckare eller roman?
Det var ett par år sedan jag lämnade min Kitty-period och då även deckare. Sedan dess har det inte varit något som lockat. Så antar att svaret blir roman...

9. Favoritgenre?
Fantasy! Lätt fråga. Framför allt böcker som utspelar sig i medeltidsmiljö som till exempel Graceling- och Blodsarvet-böckerna.

10. Tagga tre andra!
Jag har ingen direkt koll på vilka som har och inte har blivit taggade till att göra det här. Men vad jag kan se har inte Ebba på iceandfire blivit taggad, inte heller Johanna på boktjejen,så er två taggar jag! :D


Hoppas alla får en skön sommar!

2 kommentarer:

  1. Har nu gjort taggen :) Tack för att du taggade mig! :)
    Här är inlägget om du är intresserad av min sommarläsning ;)
    http://boktjejen.devote.se/blogs/26300553/tag-sommarlaesning.htm#WriteComment

    SvaraRadera
  2. Sv: Haha ja, jag tycker definitivt att du borde kolla upp den! :)

    SvaraRadera