måndag 15 juli 2013

minirecensioner x3

Baristas av Denise Rudberg (bokserie på tre böcker; första boken heter Baristas - första boken)
Ludvig, Nicolas och Ruben har alla motgångar i livet, men på Pronto, en nyöppnad barista på Stureplan där alla fått anställning, hittar de lugnet, gemenskapen och glädjen och blir snabbt mycket goda vänner. Man får följa med i deras historier om tjejer, föräldrar, skolan och jobbet. Bokserien påminner om Rudbergs tidigare, Tillsammans, då den har samma mysiga humor och är skriven lika lättsamt. Roligt inslag att även huvudpersonerna i Tillsammans dyker upp även i denna serien.


Will Grayson, Will Grayson
av John Green & David Levithan
Två killar med samma namn, Will Grayson, möts och deras liv påverkas betydligt av det. Dock saknade jag något mer tillfälle där deras namn spelade stor roll, inte bara när de träffades och i slutet. Greens humoristiska skrivsätt hittas även i denna bok vilket lyfter den något otroligt. Levithans Will skriver endast med gemener vilket först kan uppfattas som jobbigt, men det vänjer man sig vid snabbt. Levithan säger, i en konversation mellan författarna i slutet av boken (i alla fall i min!), att hans will ser sig själv som en lowercase person, vilket faktiskt passar och hjälper historien.


Himlen börjar här av Jandy Nelson
Lennies syster har precis dött. Hennes mamma lämnade dem när hon var ett år gammal. Nu bor hon med sin mormor och morbror Big. En ny, snygg, fransk kille börjar på skolan och Lennie intalar sig att hon inte får vara lycklig när hennes syster dött... Men nog får hon svårt att hålla sig borta. Problem uppstår när hennes systers pojkvän ofta kommer på besök hemma hos dem. De flesta som läst denna bok ger den två tummar upp. Jag ger den ett axelryck och ett meh. Jag fastnade helt enkelt inte för karaktärerna (förutom möjligtvis Joe...).

1 kommentar:

  1. Tycker också det är kul att dom från Tillsammans serien dyker upp i baristas :)

    SvaraRadera