lördag 1 januari 2011

Döden i dina ögon


Jem är inte som alla andra. När hon kollar in i andras ögon ser hon deras siffror. Siffrorna som bildar det datum då personen ska dö. Det är pga av denna "gåva" som Jem undviker folk. Men när hon träffar Spider börjar hennes liv förändras. Tillsammans flyr de från London ut på landet med poliserna efter sig.
Jem och Spider blir inte bara vänner, de blir kära. Jem vet såklart Spiders siffror men hon intalar sig att siffrorna bara är något som finns i hennes huvud, att de inte stämmer. Hon är beredd att göra allt för att rädda Spider.


Vi får följa med två femtonåringar genom rädsla, vänskap, frustration och kärlek. Vi möter människor som är vänliga mot tonåringarna och de som är rädda. Idén till denna bok är väldigt spännande, intressant och framför allt ovanlig. Men tyvärr misslyckas Ward med att få ihop en bra historia. Efter ungefär halva boken går det bara nedför. Saker och ting känns inte verkligt. Spänningen försvinner.


Ändå var jag rätt generös med betyget. Det beror på att idén och början av boken var bra + att jag verkligen gillar framsidan.


Författare: Rachel Ward
Titel: Döden i dina ögon
Serie: Numbers
Sidor: 301 - ganska stor stil
Utgivningsår: 2009 (2010 på sv)
Första meningen: Det finns ställen dit ungar som jag går.
Betyg: 5/10
Förlag: B. Wahlströms

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig idé till en bok, men vad synd att den föll samman i slutet. Och kanske synd att det handlar om tonåringar.

    Lite lik Final Destination kanske?

    SvaraRadera
  2. Hallå igwen! Med Final destination så menade jag filmen med samma namn. En kille får föraningar om sin egen död, lyckas sedan se dödens mönster och anar även när andra ska dö osv. Väldigt spännande.

    SvaraRadera